Telo će vas 24 sata ranije ovim signalima upozoriti na urinarnu infekciju
Boli k'o đavo, a može da se izleči na vreme i da bude bezbolno

Ako ste ikad imali infekciju urinarnog trakta, znate kako to može da bude bolno.
A ako je nikad niste imali, mora biti da ste rođeni pod srećnim zvezdama. Ne postoji ništa što se može uporediti sa tim teškim osećajem da vam se piški, iako, zapravo to ne morate.

Šta ako vam kažemo da vas telo može upozoravati satima, a ponekad čak i danima na mogućnost da dobijete neku od urinarnih infekcija? Ponekad vas upozorava i pre početka bolnih simptoma. To bi moglo da vas spasi od mnogo bola, još i pre nego što antibiotici počnu da deluju.
3 znaka na koja morate da obratite pažnju:
1. Imate utisak da vam se neprestano piški
Čest odlazak u toalet, a da niste pili više tečnosti nego inače, je obično znak da u vašem telu nešto ne štima kako treba. Ovi dosadni simptomi se javljaju kada iritirani mišić mokraćne bešike ima stalne kontrakcije.
2. Vaša mokraća ne izgleda baš normalno
Da li ste znali da boja vašeg urina ima veze sa vašim celokupnim zdravljem. Najzdraviji ste kada imate svetlo žutu nijansu, to znači da ste pravilno hidrirani tokom dana. Ali, ako primetite da vam je urin mutan, da ima tragove krvi ili je obojen, to može da bude jedan od prvih znakova urinarne infekcije.
3. Vaša mokraća ne miriše kako treba
Obeležje urinarnih infekcija je urin koji ne miriše kako treba. Prema medicinskim stručnjacima, ako žensko telo pati zbog urinarnih infekcija, urin će imati jak riblji miris. Razlog zašto urin ima ovaj jak miris je to što se tokom infekcija urinarnog trakta stvara veliki broj proteina u telu, koji se kasnije izlučuju kroz mokraću i menjaju miris urina.
Ovi znakovi su tako očigledni, ali ih svi često zanemaruju, misleći da se oni samo trenutno dešavaju. Ako ove simptome uočite na vreme, počnite na vreme i da ih lečite, jer će tako biti daleko lakše i manje bolno.

Izvor: telegraf.rs / Foto profimedia 

Nazad na pregled