GOLE FOTKE PORNO SUDIJE IZ VRANJA ZAPREPASTILE SRBIJU: Sad su isplivale jezive tvrdnje o prostituciji! Plaćali joj 600 evra za se*s..
Sudiju vranjskog Osnovnog suda Mariju Janićijević (39) vrele fotografije koštale su funkcije! U Osnovni sud u Vranju stigla je odluka Visokog saveta sudstva o razrešenju sudije. Odluka koja je, kako se saznaje doneta 27. avgusta, pravosnažna je i Janićijević je odmah prestala da radi, potvrđeno je u sudu u Vranju.
Kontroverznoj sudiji, kako je rečeno, na teret se stavlja teški disciplinski prekršaj Zakona o sudijama i etičkog kodeksa.Janićijević je poznata srpskoj javnosti jer se u leto 2018. godine našla u centru skandala, kada su
na društvenim mrežama i u medijima objavljene njene golišave fotografije i intimna prepiska sa njenim navodnim emotivnim partnerom Z. C.


Disciplinsku prijavu zbog seks-afere sa fotografijama, kao i zbog velikog broja nerešenih predmeta, protiv sudije podneo je predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević. Ocenjeno je da Janićijević nije poštovala
strukovni kodeks jer izvan Osnovnog suda u Vranju nije čuvala ugled i dostojanstvo pravosuđa. Ali
nisu samo obnažene slike problem, već i gomila nerešenih i zastarelih slučajeva, koje je imala.


VSS je još 2017. godine, kako je objavljeno, utvrdio da je više od 15 slučajeva koje je ona vodila zastarelo, a još 20
je išlo ka tome.

Suđenje Mariji Janićijević počelo je aprila ove godine u leskovačkom sudu, a odluku o tome doneo je Vrhovni kasacioni sud.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Vranju teretilo je Janićijevićevu i da je u svojstvu sudije Osnovnog suda u Vranju donošenjem nezakonitih akata 19. maja 2017. godine pokušala da nanese štetu advokatu i bivšem načelniku lokalne policije Novici Zdravkoviću od 500.000 dinara.

Srpski telegraf je još prošle godine objavio eksplicitne fotografije sudije i njene prepiske sa partnerom, koji je tada rekao da mu je ona priznala da je uzimala novac da bi oslobađala optužene ili im izricala blaže kazne. Cena za
važnije slučajeve, kako je naveo C. Z., tada je bila čak 5.000 evra.

 

Rekla mi je i da je sredila da dvojica lekara, otorinolaringolog i jedan anesteziolog, čijom je lekarskom greškom
umrla petogodišnja devojčica, izbegnu kaznu – rekao je tada Z. C.

Neki mediji pišu da sudija navodno dan provodi u sudnici, a noći u krevetima bogatijih klijenata, uglavnom Albanaca,
te da tarifa ide i do 600 evra.

Mariji Janićijević se na teret još stavljalo i da je u vranjskom pravosuđu pod sumnjivim okolnostima zaposlila rođenu sestru.

Izvor: nedeljnikafera.net alo.rs 


❮ Nazad