Iz kuće Saše Popovića odneti "Roleks" satovi, dukati, zlato, ali i PIŠTOLJ
Iz kuće Saše Popovića, suvlasnika i direktora "Granda", u naselju Bežanijska kosa zasad neidentifikovani lopovi prekjuče su ukrali nakit vredan 100.000 evra i legalan pištolj gazde produkcijske kuće.

Provalu u vili u Ulici partizanske avijacije 3D primetila je u četvrtak oko deset sati Popovićeva supruga Suzana kada se vratila kući.
Ulazna vrata su bila otvorena, što joj je ukazalo na to da se nešto dešava
u domu. Ušla je u kuću, ali u prizemlju nije uočila ispremeštane i pobacane stvari, pa se popela do spavaće sobe gde im je kućni sef. Međutim, kada je ušla u spavaću sobu, u delu u kome je bio instaliran sef bila je praznina. Uplašena supruga
gazde „Granda“ odmah je pozvala policiju, pa su operativci Odeljenja za suzbijanje teških krađa i uviđajci odmah izašli na lice mesta.

- U sefu su držali njenu i Sašinu burmu, nakit i skupocene satove. Rekla je
da je u sefu bilo pet lančića od belog i žutog zlata, osam ili devet dukata, takođe od belog i žutog zlata, brilijanti, privesci, osam „roleksa“. Takođe je nestao
i Sašin pištolj, za koji je imao urednu dozvolu i kutije metaka. Napomenula je
da je možda nešto i zaboravila, ali da je vrednost nakita sigurno oko 100.000
evra - kaže sagovornik „Blica“ upoznat sa istragom.

Dok je Suzana davala izjavu o ukradenom nakitu, uviđajci su skinuli sve otiske i DNK tragove koji mogu pomoći u rasvetljavanju krađe. Uviđaj je nastavljen i juče kada su uzimani tragovi sa ograde. Pretpostavlja se da su lopovi preskočili
bedem jer se vila jednog od najpoznatijih parova na našoj estradi nalazi u elitnom delu Bežanijske kose. Na samom ulazu postoji i rampa kroz koju ne može niko da prođe a da pre toga nije najavljen.

- Kuća je verovatno tipovana, jer su lopovi tačno znali kada niko od ukućana nije tu. Lopovi su znali kako da uđu u kuću i izbegnu čuvara koji kontroliše rampu, a time i prilaz domovima Saše Popovića i njegove koleginice i prijateljice Lepe Brene. Provalnici nisu mnogo tragali za sefom, na šta ukazuje da u kući nije bilo premetačine, već su otišli pravo u sobu u kojoj je porodica držala kasu i uzeli je. Znali su i da se Popović i njegova porodica neće skoro vratiti, da će biti duže odsutni, jer takvu provalu, bez obzira na to što su sa svim detaljima kuće bili upoznati, nisu mogli da izvedu za dva minuta - napominje sagovornik „Blica“, i dodaje da će biti pregledani i snimci video-nadzora sa svih okolnih kuća jer je moguće da su na nekima ovekovečene sumnjive osobe.
Istražitelji će proveriti i ko je u poslednje vreme posećivao porodicu Popović, da li su neke goste imali češće i ko je sve znao za njihov sef u sobi, kao i sa kim su te osobe kontaktirale. Detaljno će biti provereno kretanje i komunikacija ljudi koji su za njih obavljali neke kućne poslove.
Porodica u šoku
„Odnesen sef sa dokumentacijom“
Pres služba „Grand produkcije“ juče je u saopštenju potvrdila da je „porodična kuća Saše Popovića obijena od strane nepoznatih osoba“.
- Tom prilikom iz doma direktora „Grand produkcije“ odnesen je sef sa
određenom dokumentacijom, kao i nekoliko satova koji pripadaju najužim članovima porodice Popović. Naglašavamo da nije istina da je iz kuće odnesena i određena suma novca, budući da direktor Granda papire od vrednosti i novac drži u banci. Kako ne bismo ometali organe reda u otkrivanju počinilaca, ovim saopštenjem je završeno obraćanje medijima kada je reč o ovoj temi - navedeno je u saopštenju pres službe „Granda“.


Izvor: blic / FOTO: RAS SRBIJA

 





Nazad na pregled