Cecin sin ponovo ulazi u ring
U meču kruzer kategorije (do 90,716 kg) Veljko Ražnatović će u četiri ugovorene runde boksovati protiv Bugarina Kraštja Jordanova iz Sofije, takođe profi debitanta.

– Dobili smo poziv organizatora da Veljko boksuje na borilačkom spektaklu u Jagodini, gde će u meču večeri Aleksandar Konovalov braniti titulu profi prvaka sveta u kik boksu. Ponudu smo oberučke prihvatili, jer je sjajno imati profi debi pred više hiljada gledalaca – istakao je Jovan Rakonjac, prvi stručnjak Bokserskog kluba Fontana s Novog Beograda, čije boje od nedavno brani Veljko Ražnatović.
Na pitanje da nije preuranjeno za Ražnatovića da debituje u profi ringu, s obzirom da ima svega četiri meča i to u olimpijskom boksu, Rakonjac nije imao dilemu.
– Veljko ima potencijal i siguran sam da će to opravdati u ringu. Boksovaće protiv Bugarina Jordanova, momka koji ima dobar skor u amaterskom boksu, tako da će publika sigurno uživati u dobroj borbi.
Rakonjac kaže da je Ražnatović formu za subotnji meč podizao kroz sparinge sa klupskim drugovima, dvojicom osvajača seniorske i jednim šampionom države u uzrastu mladih, Petrom Prokićem, Vladanom Babićem i Lukom Šumarcem.
– Veljka odlikuje upornost, nesalomiva volja, smisao za boks, i spartanska disciplina, što je preduslov za uspešnu boksersku karijeru – zaključio je Rakonjac.
Zaljubljen u ring
Veljko Ražnatović je, kako kaže, oduvek voleo boks, a počeo je da trenira u BK Bali u zemunskom naselju Altina. Krajem prošle godine prešao je u Fontanu.
– Zaljubljen sam u ring, gladan sam mečeva – iskreno, mladalački, rekao je Ražnatović, kome je bokserski mentor bio četiri godine stariji srpski profi borac Miljan Rovčanin.

Izvor: alo / Veljko Ražnatović, Foto: Printscreen


Nazad na pregled