OVO JE ĐORĐE (24) KOJI JE UNAKAZIO IVANU (22): Rebra joj je lomio motkom, pržio je peglom, LICE SEKAO NOŽEM
Devojka se i pored višestrukih teških povreda oporavlja i nalazi u stabilnom zdrastvenom stanju

Đorđe L. (24) brutalno je pretukao svoju devojku Ivanu F. (22) sa kojoj je živeo u stanu u centru Novog Sada!

Njega je policija privela i određen mu je pritvor do 48 sati, nakon čega je uz krivičnu prijavu za nasilje u porodici sproveden na saslušanje u tužilaštvu.

U policiji su potvrdili da je osumnjičenom istovremeno po hitnom postupku
izdata zabrana prilaska oštećenoj i naredba da napusti stan u kome su zajedno živeli.


Kako se saznaje, Đorđe je inače student Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu, a na društvenim mrežama mu piše da nije u vezi.

Prema nezvaničnim informacijama, nemili događaj se odigrao u utorak, a navodno je mladić u napadu ljubomore najpre prebio, pa onda nastavio da maltretira svoju devojku.

Osumnjičeni joj je rukama, nogama, i drvenom motkom polomio rebra, probio joj pluća. Prema nezvaničnim informacijama, devojka je počela da ga moli da prestane, to je osumnjičenog razljutilo, pa je zagrejao peglu i opekao ruke, a potom uzeo nož i ubadao u butine i isekao lice.

Pretučena devojka je navodno sama otišla u Hitnu pomoć i prijavila šta se dogodilo, nakon čega je prebačena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odeljenje grudne hirurgije.

Kako se saznaje u ovoj zdravstvenoj ustanovi je konstatovano da je zadobila višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog
krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posekotina na butinama.
Kako su za 021.rs naveli u Institutu, devojka se i pored višestrukih teških
povreda oporavlja i nalazi u stabilnom zdrastvenom stanju.


Đorđe je tukao lepoticu Ivanu motkom, peglom i sekao je nožem, pa je njenom bratu uputio sramnu molbu: "Hajde da ne mešamo policiju, molim te" (FOTO)

Ivana Filipovic, pretucena, novi sad
Foto: Privatna arhiva, Facebook

Ivanin rođeni brat Ivan kaže da sestra nije krila vezu
U porodičnoj kući Ivane Filipović, u Banovom Polju, kod Bogatića, koja je brutalno pretučena u Novom Sadu, otac Dragan, majka Slađana, rođeni brat
Ivan i baka Nevena, danas su malo smireniji jer, na sreću, Ivana nije životno ugrožena. Ali, pri samoj pomisli kakvu je torturu preživela i koliko je njihova miljenica imala sreće da preživi, odmahuju glavom u neverici.

- Šokirali smo se kada smo čuli šta se dogodilo, a još više kada smo nakon toga saznali da je Ivana duže vreme trpela psihičko i fizičko nasilje. Ne znam zašto je krila, sada je najbitnije da se oporavi. Nismo rodili dete da ga neko maltretira i ubije, ne možemo mu to oprostiti - kaže otac Dragan.


Ivanin otac, Dragan Filipović Foto: Dragan Grujić

Njen rođeni brat Ivan kaže da sestra nije krila vezu. Sa Đorđem se zabavlja nepune dve godine, a od jesenas su i živeli zajedno u Novom Sadu gde on studira na Fakultetu za fizičku kulturu. Đorđa su, nastavlja Ivan, upoznali svi u kući jer je sa Ivanom dolazio nekoliko puta. Iako mu je veoma teško zbog svega što je sestra preživela, Ivan pribrano priča da mu se ona i ranije poveravala da ima problema u vezi jer je Đorđe veoma ljubomoran.


Ivanin brat, Ivan Filipović Foto: Dragan Grujić

- Ja sam je savetovao da raskine, ali verovatno iz straha nije smela da to učini. Kao da joj je u mozak usadio da nikome ne sme ništa da priča, da bi je kontrolisao i maltretirao. Završilo se na tome da su izgladili nesporazume,
sredili odnos, da se Đorđe smirio i da će sve da bude u redu.
Njena najbolja drugarica, koja joj je spasla život u utorak, potvrdila nam je, međutim, da je Ivana i ranije dobijala batine i da je bila psihički maltretirana - priča brat Ivan.

Ivan nam je pokazao prepisku iz svog mobilnog telefona ne verujući da ga Đorđe, nakon svega, moli da slučaj ne prijave policiji. Na sreću, Ivana je, kako
su porodici saopštili lekari u Sremskoj Kamenici sada stabilno i van životne opasnosti, a siledžija je iza rešetaka.


KORISTIO PEGLU, DRVENU MOTKU I NOŽ

Sa teškim telesnim povredama Ivana je smeštena na Institut za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici. Probijeno joj je plućno krilo, polomljena četiri rebra, izbodena je nožem, ispečena peglom po vratu i rukama, a svuda po telu ima hematome od udaraca.

Đorđe Lacković joj je rukama, nogama i drvenom motkom polomio rebra, probio joj pluća. Prema nezvaničnim informacijama, devojka je počela da ga moli da prestane, to je osumnjičenog razljutilo, pa je zagrejao peglu i opekao joj ruke, a potom uzeo nož i ubadao u butine i isekao lice.

Izvor: telegraf.rs 
Espreso.rs / Kurir.rs / foto: Facebook❮ Nazad