FARAON CVETANOVIĆ: Kontroverzni gradonačelnik Leskovca otišao na službeni put, pa završio na MASKENBALU
Kontroverzni gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, poznat po svojim brojnim gafovima, ponovo je u centru pažnje, sada zbog nesvakidašnjeg autfita prilikom poseti Makedoniji.

 Naime, Cvetanović je sa delegacijom iz Leskovca boravio u Makedoniji, gde je
sa gradonačelnikom Vinice Emilom Dončevim razmenjivao iskustva u oblasti komunalne infrastrukture i funkcionisanja lokalnih zajednica, ali je sastanak potpuno pao u drugi plan nakon što je osvanula hit fotografija Cvetanovića, obučenog u odoru egipatskog faraona. Ova slika postala je viralna na društvenim mrežama, a verovatno je nastala na nekom maskenbalu.

Podsetimo, Cvetanovića u dugogodišnjoj političkoj karijeri ne prate samo karakteristične izjave, već i velika kvadratura poseda - od Brejanovca, preko Živkova do samog Leskovca.

Protiv gradonačelnika Leskovca je Agencija za borbu protiv korupcije 2017.
godine pokrenula postupak upravo zbog neprijavljivanja imovine, a sredinom iste godine je kažnjen i s 50.000 dinara jer je iz leskovačkog budžeta, bez zakonskog osnova potrošio skoro 13 miliona dinara.


Ovo je samo još jedan u nizu ispada kontroverznog gradonačelnika, koji je tokom svoje karijere pretukao kolegu i udario ga pikslom, vređao žene po nacionalnoj osnovi, pomerio gradski praznik kako bi mogao da otputuje u Čikago i izjavio da
se usavršavao na četiri britanska koledža i da je lično doveo Grke i giros na Roštiljijadu tokom sankcija.


Leskovački gradonačelnik Goran Cvetanović, poznat po milionskim troškovima za putovanja po inostranstvu, udaranju kolega, vređanju po nacionalnoj osnovi, zapošljavanju lokalnih lepotica..., verovatno je prvi funkcioner koji je javno priznao koliko mu je fotelja važna. "Volim funkciju skoro kao porodicu", izjavio je on na proslavi svog jubileja.Goran Cvetanović jedan je od najdugovečnijih gradonačelnika u Srbiji, a prvi put
je na tu funkciju izabran 2008. godine, kao član SRS. Već sedam godina vodi Leskovac, a do smene nije došlo ni uprkos brojnim gafovima i uopšte ponašanju nedostojnom jednog javnog funkcionera.

Šutiranje kolege

Njegovih nekoliko mandata na funkciji prvog čoveka Leskovca obeležio je niz skandala, među kojima je i fizički napad na saradnika. Kako je "Blic" pisao, on je pre četiri godine u svom kabinetu pretukao Nenada Arsića, tada visokog
gradskog činovnika.

Za putovanja - neverovatnih 326 miliona

Leskovac je verovatno vodeća lokalna samouprava po izdvajanju novca za putovanja u inostranstvo, mada je zbog loše finansijske situacija te 2015. taj
grad dobio 200 miliona dinara iz budžetske rezerve.


Cvetanovića je opozicija prozivala da je na putovanja van Srbije potrošio čak 326 miliona dinara za dve godine, a, kako su tvrdili, uprkos tome nije doveo nijednog investitora.
Cifru ni on nije demantovao, ali je tvrdio da nije istina da nijedna kompanija u njegovom mandatu nije došla u Leskovac.

 - Kupili smo preduzeće "Jugekspres". Tu će fabrika "Jura" uložiti 15 miliona
evra u nov pogon, gde će biti zaposleno više od 1.000 ljudi - rekao je Cvetanović.


Kako su mediji pisali, na službenim putovanjima po inostranstvu je znao da se zadržava i po mesec i po dana.

Pomerio praznik zbog puta u inostranstvo

Njemu je uspelo i ono što drugi gradonačelnici verovatno ne bi ni pokušali.
Naime, Cvetanović je 2014. za dva dana pomerio obeležavanje Dana
oslobođenja grada od fašizma da bi putovao u Čikago, na manifestaciju Leskovačka roštiljijada.


On je tako zbog prekookeanskog leta organizovao proslavu 9, umesto 11.
oktobra.


 
Majice sa natpisom "hvala ti što postojiš"

Pre tri godine gradonačelnik Leskovca je organizovao luksuznu proslavu
svog 50. rođendana sa oko 400 zvanica u jednom leskovačkom klubu. Goste su zabavljale zvezde "Granda" Milica Pavlović i Stevan Anđelković, kao i gudački orkestar "Amoroza" i trubači.


Izvor: blic.rs❮ Nazad