UKINUTA OPTUŽNICA PROTIV BABA COKE ZA UBISTVO INVESTITORA
Jedna grupa veštaka smatra da je Stojanka
Stojanović (71), koja je pre pet meseci ubila preduzimača, neuračunljiva i da joj se zbog toga ne može suditi, dok druga ocenjuje da je ona procesno sposobna.


Viši sud u Beogradu ukinuo je optužnicu i naložio dopunu istrage protiv penzionerke Stojanke Stojanović Coke (71), koja je u septembru prošle godine hicima iz pištolja ubila građevinskog investitora Zorana Trifunovića (58) u Ulici Vučićev prolaz u beogradskom naselju Zvezdara.
Brutalno ubistvo zabeležile su sigurnosne kamere, a na snimku se jasno
vidi kako Stojanovićeva, maskirana kačketom, prilazi Trifunoviću na ulici, a potom iz torbe vadi pištolj i puca u njega. Nakon zločina ona je mirno otišla u svoju kuću, gde se presvukla i legla u krevet. Istragom je utvrđeno da je pištolj kojim je
počinila zločin u vlasništvu njenog sina, koji je u tom trenutku spavao u kući.

Više tužilaštvo je nakon istrage nedavno podiglo optužnicu protiv Stojanovićeve, kojoj je na teret stavljeno krivično delo ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 15 godina zatvora.

- Viši sud koji je preispitivao optužnicu zaključio je da je u istrazi došlo do
propusta u vezi sa balističkim veštačenjem, pa je naloženo da se ti nedostaci otklone. Tokom istrage obavljena su i neuropsihijatrijska veštačenja koja su dala oprečne rezultate. Jedna grupa veštaka smatra da je Coka neuračunljiva i
da joj se zbog toga ne može suditi, dok druga ocenjuje da je ona procesno sposobna - kazao je Stojanovićkin branilac, advokat Goran Došen.


 On je kazao da će zbog oprečnih mišljenja veštaka, sud tokom predstojećeg postupka verovatno naložiti superveštačenje kako bi se konačno utvrdilo da li je Coka sposobna za suđenje.

- Moje mišljenje je da ona nije procesno sposobna, i to ću se truditi da dokažem. Pored toga, ona se od hapšenja nalazi u veoma teškom psihičkom stanju, a podsetiću i da je u zatvoru već jednom sebi pokušala da prereže vene - kazao je Došen.

Stojanovićeva je nakon hapšenja najpre negirala da je počinila zločin, ali je na saslušanju pred tužiocem, gde su joj navodno predočeni dokazi u vidu parafinskih rukavica i video-snimak, odlučila da se brani ćutanjem.

Izvor: informer.rs


❮ Nazad