Za vikend topljenje snega, početkom februara temperature iznad višegodišnjeg proseka 
Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na intenzivno topljenje snežnog
pokrivača, ali i jak olujni južni i jugoistočni vetar.


„Od petka do nedelјe usled značajnog porasta temperature i jakog, a za vikend
na jugu Banata i na planinama i olujnog južnog i jugoistočnog vetra, doći će do naglog toplјenja snega u predelima do 1.500 m“, navodi RHMZ na sajtu.

Prema prognozi RHMZ, ujutru i pre podne očekuje se mestimično sa maglom. Tokom dana oblačno, ponegde sa slabim, mešovitim padavinama-kišom, susnežicom i snegom. Na severu Vojvodine uglavnom suvo. Jutarnja temperatura od -3 do 1, najviša od 2 do 7 stepeni.
U petak suvo sa dužim sunčanim intervalima i toplije. Vetar slab i umeren južni i
jugoistočni, krajem dana u pojačanju. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od
5 do 10 stepeni.

U subotu umereno do pretežno oblačno, uglavnom suvo, vetrovito i toplije. Vetar umeren i jak,
južni i jugoistočni, u košavskom području i na planinama sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 3 do 9, najviša od 10 do 16 stepeni, u Negotinskoj Krajini od -2 do 8 °S.
U nedelju 3. februara umereno do potpuno oblačno, vetrovito i toplije, posle podne, uveče i noću na jugozapadu, zapadu i severu zemlje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima.
Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, u košavskom području i na planinama sa udarima olujne jačine, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 0 u Negotinskoj Krajini do 12 na jugu Banata, najviša od 12 do 16 stepeni, u Negotinskoj Krajini 8 stepeni.
Prema prognozi od 4. do 8. februara očekuje se pretežno oblačno, povremeno sa kišom, na višim planinama sa snegom uz postepeni, manji pad temperature. Kako navodi RHMZ, temperature će u većem delu zemlje biti iznad višegodišnjeg proseka. Minimalne temperature biće od 1 do 5 početkom nedelje, zatim od -4 do 0. Maksimalne temperature početkom nedelje od 9 do 14, zatim od 4 do 10 stepeni.

Izvor: infobrif.rs


❮ Nazad