Zaledila se Srbija! Temperatura danas čak -18, a meteorolozi upozoravaju da se posebno čuvamo ovoga
U Srbiji će ujutro biti pretežno vedro i veoma hladno
uz umeren i jak mraz i temperaturu od minus 18 do minus osam stepeni, dok će u toku dana sa severozapada postepeno stići naoblačenje sa slabim snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.


Usled porasta temperature u toku dana, na severu i zapadu Srbije sneg će mestimično preći u kišu koja će se lokalno lediti na tlu. Na istoku i jugoistoku veći deo sutrašnjeg dana biće suvo.
Duvaće slab i umeren vetar, u skretanju na južni i jugozapadni, na jugu Banata i u planinskim predelima kratkotrajno jak. Najniža temperatura biće od minus 18 do minus osam, a najviša od minus pet do tri stepena Celzijusa.
U Beogradu će ujutro biti pretežno vedro i veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem. U toku dana biće postepeno naoblačenje, posle podne povremeno sa slabim snegom koji će uveče i u toku noći uz porast temperature preći u
susnežicu i kišu, lokalno uz poledicu.

Duvaće slab i umeren južni vetar. Najniža temperatura biće oko minus osam, na periferiji grada i do minus 15, a najviša oko jedan stepen Celzijusa.
Nastavlјa se period nepovolјne biometeorološke situacije, te se svim hroničnim bolesnicima preporučuje opreznost. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u jačoj formi.

Izvor: Kurir.rs/Beta / Foto: pixabay ilustracija


❮ Nazad