AKCIJA KAFE: Dilerima ukupno 17 godina
Okružni sud u Doboju izrekao presudu preprodavcima droge u predmetu "Kafe". Petorka se tereti za prodaju marihuane i spida po kafićima u Tesliću

OKRUŽNI sud u Doboju osudio je petoricu narko-dilera uhapšenih u akciji "Kafe" na ukupno 17 godina zatvora zbog preprodaje marihuane i spida po kafićima u Tesliću.
Prvostepenom presudom osuđeni su Josip Ćosić (54), Boris Čupić (26) i Dario Pavlović (39), iz Teslića, i Denis Nedinić (39), iz Banjaluke, na kazne od po tri i po godine zatvora, dok je Dario Todorović (30), iz Teslića, osuđen na tri godine zatvora. Svi su oglašeni krivim za krivično delo - neovlašćenu proizvodnju i promet droge.
- Optuženi su u periodu od 4. oktobra 2017. do 4. februara 2018. godine radi prodaje kupovali i držali marihuanu i spid. Telefonom su kontaktirali sa konzumentima i drogu im prodavali na javnim mestima, odnosno u dva ugostiteljska objekta u Tesliću u kojima se okupljalo više osoba - navodi se u presudi.
U presudi se, između ostalog, navodi da su optuženi drogu uglavnom nabaljali od Nedinića
i potom je dalje preprodavali.

Posle izricanja presude optuženi su pušteni iz pritvora, ali su im određene mere zabrane. Vreme provedeno u pritvoru od 6. februara 2018. godine uračunato im je u izrečenu kaznu.
Na tu presudu obe strane u postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Akciju "Kafe" početkom februara izveli su inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet
MUP RS. U okviru akcije pronađeni su i zaplenjeni 1,1 kilogram marihuane, 237 grama spida, 30 komada ekstazija i LSD i sedam grama kokaina. Zaplenjene su i digitalne vage, drobilice, oprema za pakovanje droge, te drugi predmeti koji su presudom oduzeti od optuženih.


DROGU VOZIO ZATVORSKI ČUVAR

GLAVNI dobavljač droge osuđenoj grupi bio je Denis Nedinić iz Banjaluke koji im je robu
dostavljao posredstvom Marija Jankovića, čuvara u Kazneno-popravnom zavodu u Doboju, koji je suspendovan. Janković je više puta drogu prevezao iz Banjaluke do Teslića, a posle priznanja krivice pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.


Izvor: novosti.rs / Foto O. Matavulj


❮ Nazad