STUDENTKINjA OPTUŽUJE KRAGUJEVAČKOG PROFESORA: Pitao me kakav veš nosim, pisao mi skandalozne i sramne stvari
M. M. (20), koja je na prvoj godini Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu iznela teške optužbe na račun Ž. Đ. (62). Navodno slao neprimerene poruke. Obavešten tužilac

U POČETKU je sve bilo u redu, a onda su počele da mi stižu poruke da sam lepa. Nisam znala
šta da odgovorim, bilo mi je neprijatno. Zatim je počeo da mi piše skandalozne i sramne stvari. Insistirao je na susretu i zvao me da idemo negde na piće. A kada je počela nastava u oktobru ove godine dobijala sam još nepristojnije poruke poput pitanja kakav veš nosim.

Ovo nam je ispričala M. M. (20), studentkinja prve godine Filološko- umetničkog fakulteta (FILUM) Univerziteta u Kragujevcu, koja tvrdi da joj je profesor Ž. Đ. (62), zaposlen u ovoj ustanovi, upućivao poruke neprimerene sadržine. Studentkinja je obavestila upravu fakulteta a potom policiji podnela i prijavu.
- Pipkao učenice tokom nastave..
Pokrenut je disciplinski postupak, a o ovom slučaju će raspravljati i etička komisija fakulteta i univerziteta. Prema njihovim rečima, o svemu su obavestili i nadležno tužilaštvo.
Prema priči M. M., sve je krenulo početkom juna ove godine tokom pripremne nastave za upis na ovaj fakultet, odnosno smer za slikarstvo i grafiku. Profesor, koji oko jedanaest godina radi na FILUM-u, a živi u Beogradu, dodao je studentkinju kao prijatelja na "Fejsbuku" i "Instagramu". Tražio je da mu pošalje svoje crteže.
- Konsultovala sam se sa profesorima koji su me pripremali i oni su mi kazali da bi trebalo da mu pošaljem radove. Tražio je potom da mu sve to stigne i na "Vajber", pa je tako došao do mog broja telefona - priča M. M.
Naša sagovornica kaže da je čula kako su i druge njene koleginice sa FILUM-a dobijale slične neprimerene poruke od istog profesora. Ali, tvrdi M. M., one ne smeju o tome da javno pričaju "jer je on profesor i mogu da imaju problema na fakultetu".
Poruke koje je navodno slao profesor
- Posle svih tih poruka nisam više mogla da izdržim. Zbog stresa sam se obratila i lekarima, prepisali su mi lekove za smirenje - priča ova studentkinja. - O svojim mukama obavestila sam upravu fakulteta, dekana, a onda je i policiji podnela prijavu. Želim da studiram, a ne da trpim spopadanja čoveka koji bi mogao da mi bude otac ili deda.
Dekan FILUM-a Zoran Komadina nam je u telefonskom razgovoru kazao da je fakultet preduzeo sve što je u njihovoj nadležnosti.
- Na moju inicijativu pokrenut je disciplinski postupak. Takođe, obavestili smo i nadležno tužilaštvo, a o slučaju će u ponedeljak raspravljati i etička komisija - kaže Komadina. 
Poruke koje je navodno slao profesor
OTIŠAO NA BOLOVANjE
KAKO smo saznali, profesor Ž. Đ. je na bolovanju. Studentkinja je policiji dostavila na uvid i sve poruke koje je mesecima dobijala i tim delom se bavi odeljenje za visokotehnološki kriminal.

Izvor: novosti.rs❮ Nazad