OTIMALI STANOVE OD POKOJNIKA BEZ NASLEDNIKA: Pogledajte hapšenje zbog NEZAPAMĆENE PREVARE
Jedanaest osoba sumnjiči se da su kao organizovana kriminalna grupa na teritoriji Beograda falsifikovanom dokumentacijom preprodavali stanove čiji su vlasnici preminuli, a koji nisu imali zakonske naslednike. Kako je saopštio MUP, osam osoba je uhapšeno, protiv dve je podneta krivična prijava u redovnom postupku, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

Uhapšeni su Z.R. (1972), A.L. (1977), V. M. (1978), G. Đ.(1966) D. Ž.(1987), J. P.(1961), D. N. (1975) i P. M. (1971).
Uhapšeni Z.R. je osumnjičen da je tokom 2017. godine organizovao kriminalnu grupu koja je koristeći stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminule osobe i Grad Beograd,
a na osnovu falsifikovanih dokumenata, knjižila pomenute stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na osobe koje su povezane sa grupom, a potom ih prodavala ispod njihove tržišne cene.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koja koriste osumnjičeni pronađeni su unapred pripremljeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji nepokretnosti, ugovori o otkupu stanova, potvrde
da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija sa kojima
je vršena overa prethodno pripremljene falsifikovane dokumentacije.

Kako je utvrđeno, na ovaj način je kriminalna grupa stekla protivpravnu korist od 30.000.000 dinara, a oštećeni su kupci, zakonski naslednici preminulih i Grad Beograd.
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: blic.rs 


❮ Nazad