Izjava bivšeg supruga Vitni Hjuston: Nije je ubila droga
Šest godina nakon smrti popularne pevačice Vitni Hjuston, njen bivši suprug otkrio je šta misli o uzroku tog tragičnog događaja.

Bobi Braun smatra da droga nije uzrok slučajnog davljenja pevačice,
uprkos tome što je islednik istakao da su pronađeni tragovi kokaina u krvi.
"Smatram da Vitni nije umrla od droge. Radila je naporno i ulagala veliki napor u to da ostane trezna", izjavio je Braun za časopis Roling Stoun.
"Ubilo ju je slomljeno srce", dodao je, ne objasnivši dalje šta je time hteo da kaže.
Hjuston je 11. februara 2012. godine pronađena mrtva u kadi
svoje gostinske sobe na Beverli Hiltonu u Kaliforniji.

Toksikološka analiza pokazala je prisustvo 0,58 mikrograma kokaina po mililitru krvi, koja je tokom autopsije izvađena iz noge pevačice.
Rezultati su takođe pokazali prisustvo marihuane, Ksanaksa - leka za lečenje anksioznosti, Flekserila - leka za opuštanje mišića, i Benadrila, koji se koristi protiv alergije.
Propisani lekovi nisu uticali na smrtni ishod, naveo je tada islednik.
Braun, koji je sa Hjustonovom bio u braku od 1992. do 2007. godine, navodi da takođe čeka zadovoljenje pravde po pitanju smrti njihove ćerke Bobi Kristine Braun.
Ona je 2015. godine pronađena u nesvesnom stanju u svom domu u Atlanti, takođe u kadi. Preminula je šest dana kasnije, a za vreme boravka u bolnici nijednom se nije probudila iz kome.
Autopsija je otkrila prisustvo kanabisa, alkohola, i lekova protiv anksioznosti koji se izdaju na recept, a kao glavni uzrok smrti navedeno je davljenje.
Njen partner Nik Gordon proglašen je "posredno odgovornim" za Bobinu smrt godinu dana kasnije. Odlučeno je da plati kaznu od 36 miliona dolara.
"Šta mislim da bi bilo pravedno? Voleo bih da ga zaključaju
negde gde će ga neko silovati. Upravo se tako ja osećam.
Silovao me je tako što mi je oduzeo ćerku", zaključio je Braun.


Izvor: b92 / Foto: Gettyimages


Nazad na pregled