U Srbiji noćas i sutra -17
Pravi ledeni dan Srbiju će okovati u četvrtak, s tim da najniža temperatura neće biti 17 stepeni ispod nule već će se spustiti do minus 18 a u pojedinim mestima i d0 minus 21- Sutra je na snazi i crveni meteolaram u većini mesta u zemlji, koji će važiti i u petak.

Trenutna prognoza Republičkog hidrometeorološkoh zavoda (RHMZ), naime, kaže da se minimalna tempartura spustiti i do minus 21 a maksimalna od minus 7 do tek minus 1. Najhladnije će biti na Kopaoniku gde će minimalna iznositi minus 21 a maksimalna tek 7 stepeni ispod nule. Temperature od minus 18 biće u Novom Sadu, na Paliću i na Zlatiboru a maksimalna u ovim mestima iznosiće tek minus 5 odnosno minus 4 na Zlatiboru. Samo stepen toplije biće u Kraljevu i Kragujevcu gde će minimalna iznositi minus 17 a maksimalna dva stepena ispod nule.
U Beogradu će minimalna biti minus 14 a tokom dana će se skala u termometru popeti tek do 3. podeoka ispod nule.
Sneg će sutra padati samo u Loznici, na Kopaoniku i na Zlatiboru, dok će u ostalim krajevima biti sunčano vreme. Ali, kao što rekosmo, veoma hladno.
 Zbog ovakvog vremena, za sutra je predviđen crveni meteoalarm u većini mesta u Srbiji. Ova alarm biće na snazi u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj Srbiji,  Šumadiji, Pomoravlju, jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.
Žuti meteoalarm, koji je trenutno u Srbiji, neće biti preinačen u crveni samo u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
Podsetimo, crveni meteolarm znači vrlo opasno vreme. - Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu da prouzrokuju veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi -  navodi se nasajtu RHMZ-a.

Izvor: telegraf / Foto:Printscreen
Nazad na pregled