Mirjana je pronađena mrtva u stanu: Pre samo 2 nedelje njoj je najbolji drug Jovan umirao na rukama od predoziranja na splavu
Mirjana M. (21) preminula je u četvrtak ujutru u iznajmljenom stanu u Ulici cara Lazara u Beogradu. Njen drug Jovan Paunovića (17), koji je takođe je pronađen mrtav ispred jednog splava pre dve nedelje.
 
U trenutku kada je devojci pozlilo u stanu sa njom bio je i mladić M. M. (20), koji je pozvao Hitnu pomoć.
– Prema rečima mladića koji je bio sa njom, devojci je u jednom trenutku pozlilo i on je odmah pozvao
pomoć. Ipak, nije joj bilo spasa. Lekari su po dolasku mogli samo da konstatuju smrt – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Prema nezvaničnim informacijama, devojka je imala problema sa srcem, a njeno telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu, nakon čega će se znati tačan uzrok smrti.
Od predoziranja je sredinom juna preminuo i njen drug Jovan Paunović (17), čija je smrt potresla srpsku javnost. Preminula devojka je sa ovim 17 godišnjakom bila kobne večeri kada je uzeo preveliku dozu narkotika. Jovan se predozirao dan pre nego što je trebalo da proslavi punoletstvo. On je pronađen na pločniku u blizini splava.
– Jovan se predozirao samo dan pre nego što je trebalo da proslavi punoletstvo. On je bespomoćno ležao
na pločniku u blizini splava, sve dok ga prolaznici nisu videli i pozvali policiju. Jovan je te večeri hteo da izvede društvo kako bi proslavio rođendan, a među njima je bila i Mirjana – kaže izvor i dodaje da je sve vreme bila sa mladićem, pa čak i u bolnici.

– Te večeri je na svom profilu postavila neku pesmu i napisala „Ajmo rejv, da gori ‘Kolos’ večeras!“,
aludirajući na žurku. Ona je nakon Jovanove smrti na svom Fejsbuk profilu postavila i njegovu fotografiju – dodaje sagovornik.

Prema rečima neuropsihijatra dr Jasne Daragan Savejić, na našem tržištu se pojavila nova vrsta ekstazija, koja prži mozak.
– Na našim prostorima se pojavio ekstazi. Kažu da je to ekstazi iz Turske, koji je i do pet puta jači od običnog, koji je zastupljen na tržištu. Ekstazi utiče direktno na mozak i srce i razara ih – kaže Savejićeva.
DOSTUPAN ZA 500 DINARA 
Ekstazi je jedna od najzastupljenijih droga među omladinom u Srbiji i njegova cena se kreće već od 500 dinara po tableti.
Cena psihoaktivnih supstanci nikad nije bila niža u Beogradu, a još je jeftinija u drugim delovima Srbije.
Mogu ih priuštiti srednjoškolci, ali i mlađa deca, nažalost.


Izvor: dnevne.rs / Foto: facebook

❮ Nazad