VODA NOSI AUTOMOBILE U MORE: Poplave u letovalištima u Grčkoj ostavljaju ŠOKANTNE PRIZORE
Grčka se zatekla u problemu nakon što su obilne padavine dovele do ozbiljnih poteškoća, pa iz časa u čas stiže sve više komentara o novim problemima poput nestašice vode u mestu Nikiti, na Sitoniji.

Kako javljaju osobe koje su svoj odmor odlučile da provedu upravo na toj lokaciji, kiša na momente stane, ali te pauze traju toliko kratko da narodu deluje kao da su padavine postale konstantne.
Takođe, prema informacijama turista i meštana Nikitija, niz ulice su se slivale velike količine vode u more, pa su sa sobom ponele manje objekte koji nisu sklonjeni, ali i nekoliko automobila.
Za sada vile i apartmani nisu nisu ugroženi i nije prijavljeno da su neke kuće poplavljene pošto se voda ne zadržava, već se sliva niz bočne ulice.
Kroz Nikiti je svakako otežano kretanje, ima mnogo blata, a i bujice nastale usled dosta padavina nikako ne olakšavaju situaciju.
Na osnovu informacija korisnika društvenih mreža, rečeno je da će i nakon prestanka kiše biti potrebno dan-dva da se more kod Nikitija u potpunosti razbistri.
Usled poplave na Sitoniji evakuisani su gosti hotela Aša Maris kod mesta Pirgadikia. Gosti su evakuisani u hotel Alexandros i svi su dobro. Automobili su pretrpeli materijalnu štetu.
U delu Sitonije kod Neos Marmarasa nije bilo posledica i osim jučerašnje jače kiše, sve ostalo funkcioniše uobičajeno.
Mesto Ormos Panagias je usled obilne kiše pretrpelo materijalnu štetu i nekoliko prodavnica je poplavljeno. Gosti jednog od hotela su sinoć evakuisani u drugi smeštaj i svi su dobro.
Loše vreme pogodilo je i selo Kanalija u Tesaliji, gde je 30 kuća poplavljeno, prenosi "Katimerini", a više lokalnih puteva je pod vodom.
U Kerasiju evakuisano je sedam kuća.
Poplave su pogodile i Larisu, a zamenik gradonačelnika Vasilis Lecios je za grčku agenciju rekao da su priobalni putevi znatno oštećeni.
Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije sa grčkog ostrva Evije, a neke od njih objavili su srpski turisti koji navode da je pod vodom veći deo plaže na kojoj su boravili.

Izvor: blic.rs / FOTO: SCREENSHOT


  

 
 
 

 ❮ Nazad