KOŠARKAŠ NAGOVORIO ŠABANA DA POKAŽE ĆELU! Zahvaljujući Saletu Đorđeviću, skinuo sam periku
Šaban Šaulić otkriva da je Saša Đorđević uticao na to da skupi hrabrost
i batali tupe koji je pune dve decenije bio njegov zaštitni znak


Košarkaš Aleksandar Saša Đorđević pomogao je Šabanu Šauliću da skine periku koja mu je godinama
bila zaštitni znak! Legendarni pevač u razgovoru za Informer otkriva da je uz pomoć proslavljenog košarkaša izlečio komplekse zbog ćelavosti i batalio tupe za sva vremena.

Znoj liptao
Šaban kaže da je rešio da svetu pokaže ćelu onog trenutka kada je video da i Sale Nacionale fura istu tu "frizuru".
 Kad sam video Sašu Đorđevića, koji je bio tada naš najbolji košarkaš, da se ošišao i obrijao glavu, bilo mi je lakše. Pomislio sam, Bože, pa šta ja čekam i što se mučim sa ovim tupeom, skidaj, pa stavljaj. Tako da mi je Sale pomogao u nameri da se osmelim i to uradim - priseća se Šaban i objašnjava koliko mu je bilo teško godinama da trpi kada mu se glava od vrućine upali na nastupima:
- Najgore mi je bilo leti kada periku stavim na glavu i imam koncert na otvorenom ili, ne daj Bože, na nekom zatvorenom prostoru. Pa, to je milion stepeni, znoj lipti na sve strane. Baš bude mučno. Kad mi se to čudo
na glavi pomeri, ja mašem rukama da je namestim i izgledam kao neki nemušti plivač. Stalno sam morao da vodim računa da li mi to dobro stoji na glavi.

Stavio ga naopako
Šaban se prisetio i jedne smešne situacije kada je pred nastup u Bosni hteo da se razonodi igrajući fudbal,
pa mu je perika sve vreme spadala. - Došli smo na stadion ranije zbog probe. Čim smo stigli, video sam loptu i počeo sam da žongliram. U jednom momentu toliko sam se zaigrao da je perika počela da mi pada sa oznojene glave. Samo jedan klinac je sedeo i gledao me i počeo da se smeje. Uplašio sam se kad sam video da će perika da odleti i da će da pukne bruka, pa sam povikao: "Marš, šta ćeš ti ovde." Vratio sam brzinski tupe na glavu i slučajno ga stavio naopako - ispričao je Šaulić.

U Skadarliji izložba Šabanovih stvari
Povodom proslave jubileja 50 godina muzičke karijere, Šaban Šaulić je sa prijateljima i saradnicima organizovao izložbu u Skadarliji pod nazivom "Od A do Šabana - pola veka kralja folka". Svi posetioci restorana "Tri šešira" moći će od 12 do 20. juna da vide pevačeve nagrade, slike, albume, ali i periku koju je nosio tokom karijere. On će jubilej od pola veka rada proslaviti velikim solističkim koncertom 6. oktobra u beogradskoj Areni.

Izvor: informer.rs / Foto: A.M.❮ Nazad